• خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
  • خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
  • خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
  • خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
مقالات
صفحه اصلی مقالات آیا آلودگی هوا باعث سرگیجه میشود؟
۷ دی ۱۴۰۱ توسط تیم تحریریه سایت دکتر جباری 0 دیدگاه

آیا آلودگی هوا باعث سرگیجه میشود؟

مقالات

آلودگی هوا و سرگیجه یا سردرد با هم ارتباط مستقیمی دارند. واضح و مبرهن است که آلودگی هوا برای سلامتی افراد خطرناک است و روی زندگی‌ها مخصوصاً افراد کم‌توان مثل سالمندان و کودکان تاثیر مخرب‌تری دارد. اگر شما در شهری بزرگ با هوای آلوده زندگی می‌کنید، خواندن این مطلب برای شما مفید می‌باشد. آلودگی هوا عوارض بسیاری مثل تنگی نفس و مشکلات ریوی برای افراد به همراه دارد. یکی از عوارض آلودگی هوا که به آن توجه‌ای نمی‌شود، سردرد و سرگیجه ناشی از آلودگی هواست که شاید خود شخص هم دلیلش را نداند. در واقع سردرد و سرگیجه مخصوصاً در روزهای آلوده زمستان به سراغ ما می‌آیند و ما حتی متوجه ریشه آن نمی‌شویم. سرگیجه و سردرد قسمتی جدانشدنی در هوای آلوده است و خیلی مهم است تا راهکاری پیدا کنید تا از دست آن رها شوید. در این مطلب در سایت دکتر رضا جباری فوق تخصص و جراح مغز و اعصاب به بررسی آلودگی هوا و سرگیجه و سردرد پرداخته‌ایم. امیدواریم که این مقاله بتواند کمک حال شما در این هوای آلوده بشود.

اثر آلودگی هوا

هوای آلوده برای همه افراد یک معضل و دردسر می‌باشد. به هر حال که کسی نمی‌تواند یک ساعت نفس نکشد و وقتی از خونه خارج می‌شود هوای آلوده شهر را استنشاق می‌کند. به همین دلیل عوارض آلودگی هوا می‌تواند برای هر کسی که در شهر سکونت دارد اتفاق بیفتد. طبیعتاً اثرات آلودگی هوا اول از همه دامن سیستم تنفسی و بعد سیستم عصبی که حساس است را می‌گیرد. مسئله‌ای که در آلودگی هوا مشخص نیست زمان تاثیر آن است. چون ممکن است فرد در لحظه متوجه چیزی نشود اما چندین روز بعد با مشکل تنفسی مثل سرفه و سوزش گلو روبه‌رو شود. علاوه بر این آلودگی هوا اثرات بلندمدتی هم دارد و آمارها نشان می‌دهند سکته قلبی و مغزی در شهرهای آلوده افزایش داشته‌اند.

اثر آلودگی هوا

آلودگی هوا و سردرد

یکی موضوعی که نباید آن را نادیده گرفت رابطه آلودگی هوا و سردرد است. آلودگی هوا به شدت باعث تحریک سردرد مخصوصاً در افراد میگرنی می‌شود. هوای آلوده با تحریک پایانه‌های عصبی باعث ایجاد یا تشدید سردرد آن‌ها می‌شود. همچنین تنفس هوای آلوده با اکسیژن کم، خون‌رسانی در بدن را ضعیف کرده و با تشدید سردرد همراه است. مونوکسید کربن، سرب، پروپان و گاز SO2 هرکدام می‌توانند باعث ایجاد سردرد شوند. در شهری مثل تهران که در میان کوه‌ها قرار دارد، آلودگی هوا ناشی از مصرف بیش‌ از اندازه سوخت‌ها فسیلی باعث تشدید و ایجاد انواع سردرد می‌شود. از بین ذرات معلق هوای آلوده اُزون تاثیر خیلی زیادی روی ایجاد سردرد دارد. بنابراین در روزهایی که آلودگی هوا خیلی بیشتر از روزهای معمولی است، افراد مستعد سردرد در خانه بمانند یا از ماسک فیلتردار استفاده کنند.

آلودگی هوا و سرگیجه

سرگیجه یکی دیگر از علائم رایج آلودگی هوا است. مواجهه با مواد شیمیایی و آلاینده‌های معلق در هوا مثل مونوکسید و دی اکسید کربن می‌تواند باعث ایجاد سبکی سر و سرگیجه شود. همچنین ماندن زیاد در معرض هوای آلوده می‌تواند به بافت‌های مختلف بدن آسیب وارد کند. اگر در منطقه و شهری آلوده زندگی می‌کنید، باید اثر آلودگی هوا و سرگیجه را در نظر بگیرید. سردرد و سرگیجه ناشی از آلودگی هوا و آلاینده‌هایی مثل سرب و مونوکسیدکربن به‌خصوص در افراد سالخورده یا دچار مشکلات تنفسی و نارسایی قلبی و همچنین کودکان و خانم‌ها باردار شدیدتر است. آلاینده‌های هوا حاوی ترکیبات مختلفی هستند که برای برخی از افراد می‌تواند بسیار حساسیت‌زا باشد و موجب تنگی مسیر ورودی اکسیژن و سخت شدن تنفس شود. همین امر باعث می‌شود تا افراد با ماندن زیاد در هوای آلوده دچار سرگیجه شوند. خیلی اوقات سرگیجه در هوای آلوده با حالت تهوع نیز همراه است که برای رفع آن بهتر است کمی آب گرم و نمک قرقره شود تا آلودگی از دهان شخص پاک شود. آلودگی هوا در کوتاه‌مدت می‌تواند موجب بروز علائم خفیفی مثل سردرد و سرگیجه بشود. اما هرچه بیشتر در معرض آلودگی هوا باشیم، تاثیر آلودگی هوا بر بیماری‌‌های تنفسی و ریوی بیشتر و شدیدتر خواهد شد. آلودگی هوا می‌تواند موجب تشدید بیماری‌های ریوی مانند انسدادی ریوی و آسم شود. پس هشدارهای اولیه آلودگی هوا مثل سرگیجه و سردرد را جدی بگیرید.

درمان سردرد ناشی از آلودگی هوا

اشاره کردیم که مواجهه با آلودگی هوا، می‌تواند در زمان کوتاه اثراتی بر روی فرد بگذارد و حتی در بلندمدت موجب بیماری‌های مختلفی بشود. سردرد و سرگیجه نیز از علائم آلودگی هوا به خصوص در افراد مستعد یا ضعیف‌تر است. راحت‌ترین راه درمان سردرد و سرگیجه ناشی از آلودگی هوا استفاده از مسکن‌های بدون نسخه مثل نوافن و استامینوفن می‌باشد. البته سردردهای میگرنی داروهای خاص خودش را دارد که افراد باید تحت نظر پزشک در زمان وقوع سردرد آن‌ها را استفاده کنند. آلودگی هوا ممکن است با سرفه نیز همراه باشد. چون مواد آلوده وارد ریه شده و بدن با کمک سرفه سعی در بیرون راندن این مواد دارد. به همین دلیل از داروهای مهارکننده سرفه نیز نباید استفاده کنید. بهترین گزینه برای مقابله با اثرات و آلرژی‌های ناشی از آلودگی هوا این است که قرار گرفتن در معرض هوای آلوده را کاهش داده و از ماسک فیلتر دار نیز استفاده بکنید. اجتناب از پیاده‌روی در کنار جاده‌های شلوغ، ورزش‌کردن برای ‌زمان کوتاه در فضای باز یا استفاده از یک مکان سرپوشیده و باشگاه و یا ماندن در خانه تا زمانی که کیفیت هوا بهبود یابد، راه‌های اصلی جلوگیری از سردرد و سرگیجه ناشی از آلودگی هوا می‌باشند.

درمان سردرد ناشی از آلودگی هوا

سخن پایانی

راه چاره‌ای برای آلودگی هوا وجود ندارد. البته دولت‌، مشاغل و افراد می‌توانند همگی در به حداقل رساندن آلودگی هوا کمک کنند. شما خودتان باید به فکر این باشید که قرار است این هوا را تنفس کنید. پس خودتان باید به راه چاره‌ای برای این مسئله بیندیشید. بهترین راه حل کم کردن مواجه با هوای آلوده می‌باشد. می‌توانید کیفیت هوای روز و شاخص آلودگی را از سایت AirNow چک کنید و در روزهای هوای ناسالم و خطرناک‌تر در خانه بمانید. مخصوصاً اگر دچار سردرد و سرگیجه در هوای بیرون می‌شوید. امیدواریم که از این مطلب در سایت دکتر رضا جباری فوق تخصص مغز و اعصاب اطلاعت لازم درباره آلودگی هوا و سرگیجه و سردرد را به‌دست آورده باشید و برای شما مفید بوده باشد.

2
دربارهتیم تحریریه سایت دکتر جباری
چرا باد سرد باعث سردرد می‌شود؟ دلایل تا درمانچرا باد سرد باعث سردرد می‌شود؟ دلایل تا درمان۷ دی ۱۴۰۱
سندرم ایکس شکننده چیست؟ Fragile X۷ دی ۱۴۰۱سندرم ایکس شکننده چیست؟ Fragile X

نوشته های مرتبط

مقالات
۷ دی ۱۴۰۰

آزمایش مایع مغزی نخاعی به همراه خطرات آن

ادامه مطلب
مقالات
۱۱ بهمن ۱۳۹۹

صفر تا صد جراحی دیسک کمر

ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پربازدید
  • سندرم پای بی قرار
  • نوار عصب و عضله
  • نشانه‌های فیبرومیالوژیا چیست؟
اطلاعات تماس

تهران,خيابان مطهرى،نرسيده به مدرس، خيابان فجر،كوچه مدائن،ساختمان پزشكان ماهان،طبقه ٢,واحد٣

شماره تماس:
021-88301147
021-88313488
021-88313568
09124548616
ساعات کاری
شنبه
17:00 - 9:00
یکشنبه
17:00 - 9:00
دوشنبه
17:00 - 9:00
سه شنبه
17:00 - 9:00
چهارشنبه
17:00 - 9:00
مطالب پر بازدید

منطور از قطع نخاع چیست؟

درمان خانگی دیسک کمر

آشنایی با دستگاه عصبی انسان

فوق تخصص مغز و اعصاب

طراحی و سئو وبسایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ رستار

OUR SITEMAP

طراحی و توسعه وب سایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ رستار