چگونه از میگرن جلوگیری کنیم؟
چگونه از میگرن جلوگیری کنیم؟
قبل از پرداختن به موضوع مقاله که در مورد راه های جلوگیری از میگرن است، سعی داریم توضیحاتی در مورد اینکه اصلا میگرن چی هست؟ چه علائمی دارد؟ و.. به شما ارائه دهیم. بنابراین تا آخر این مقاله از سری مقالات سایت دکتر جباری همراه ما باشد.
میگرن خیلی بیشتر از یک سردرد است. این بیماری عصبی می تواند باعث درد ضربان دار و ناتوان کننده ای در قسمت سر باشد که ممکن است روزها شما را درگیر کند.
آشنایی با بهترین فوق تخصص مغز و اعصاب
میگرن چیست؟
میگرن یک بیماری عصبی بسیار شایع است که دارای علائم مختلفی می باشد، از جمله مهم ترین علائم میگرن، سردرد ضربان دار در یک طرف سر است.
دردهای میگرن در افراد مختلف متفاوت است. ولی ممکن است در اثر فعالیت بدنی، نور، صداها یا بوها بدتر و شدیدتر شود. علاوه بر این ممکن است دردهای میگرنی برای برخی از افراد حداقل چهار ساعت و در افرادی دیگر حتی چند روز طول بکشد.
میگرن چه نوع سردردی است؟
انواع مختلف سردرد وجود دارد، از این رو می توان انواع سردرد را به دو دسته تقسیم کنیم:
- سردرد اولیه
- سردرد ثانویه
میگرن یک سردرد اولیه است، به این معنی که ناشی از شرایط پزشکی خاصی نیست، به این معنی که هیچ آزمایشی یا مطالعه تصویربرداری برای تشخیص آن وجود ندارد. ولی برخلاف آن سردردهای ثانویه نشانه ای از یک مشکل دیگر در سلامتی است.
راه های جلوگیری از میگرن
در این بخش می خواهیم مهم ترین راه های جلوگیری از میگرن را به شما شرح دهیم. از این رو برای جلوگیری از میگرن ضروری است که این کار ها را انجام دهید.
سبک زندگی هر فردی نقش زیادی در پیشگیری از میگرن و حتی در شدت و دفعات تکرار آن دارد. در اینجا ۷ کاری وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از میگرن یا حداقل کاهش دفعات و یا شدن آن انجام دهید.
سعی کنید وضعیت بدنی صحیحی داشته باشید.
اگر شما اغلب در وضعیت بدنی نامناسب قرار می گیرد، ( برای مثال قوز کردن هنگام کار ) می تواند عضلات سر، گردن و شانه شما را تحت فشار بسیار قرار دهد و به دنبال آن منجر به میگرن یا سردرد شود. از این رو بسیار مهم است که در طول روز به وضعیت بدن خود توجه کنید. بنابراین در طول روز به موارد زیر توجه کنید:
آیا شانه های شما قوز کرده اند؟
آیا ستون فقرات شما صاف است؟
و در آخر می توانید با انجام برخی جابه جایی ها در وضعیت بدنی خود، به کاهش دفعات میگرن و سردردهای تنشی کمک کنید.
استرس خود را کاهش دهید


دیگر راه جلوگیری از میگرن، کاهش میزان استرس و اضطراب است. از آنجایی که بسیاری از میگرن ها و سردردها توسط استرس ایجاد می شوند، بنابراین دانستن راه های کنترل استرس و همچنین نحوه جلوگیری از آن، می تواند به طور قابل توجهی دفعات و شدت میگرن شما را کاهش دهد.
توجه ویژه به خورد و خوراک خود داشته باشید.
بسیاری از غذاها و یا نوشیدنی ها هستند که می توانند منجر به ایجاد میگرن در افراد شوند. این غذا ها به شرح زیر است: الکل، برخی از شکلات ها، پنیرهای کهنه و سایر غذاها می توانند باعث ایجاد سردرد تنشی یا میگرن شوند.
علاوه بر این ها، اگر میدانید که خوردن برخی غذاها برای شما می تواند مشکل ساز باشد، تعداد دفعات مصرف آنها را محدود کنید.
سیگار نکشید
یکی دیگر از مهم ترین راه های جلوگیری از میگرن، کشیدن سیگار است.سیگار نه تنها به ریه های شما آسیب می رساند، بلکه می تواند منجر به سردرد شود.
وعده های غذایی منظم و متعادل داشته باشید.
رژیم غذایی یکی از مواردی است که برای جلوگیری از میگرن باید توجه ویژه ای به آن شود. بنابراین سعی کنید رژیم غذایی خود را بر اساس میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین بدون چربی و چربی های سالم بچینید. همچنین سعی کنید وعده های غذایی را هیچوقت حذف نکنید. حذف وعده های غذایی شما را گرسنه می کند، که گرسنگی می تواند یکی از دلایل ایجاد درد های میگرنی در افراد باشد.
برنامه خواب منظم داشته باشید.
سعی کنید برای خواب خود برنامه ای منظم داشته باشید. داشتن خواب مناسب علاوه بر جلوگیری از میگرن می تواند در بالا بردن سیستم ایمنی بدن شما، کاهش افسردگی و اضطراب و آرامش بیشتر تاثیرگذار باشد.
از این رو سعی کنید هر روز در یک ساعت مشخص بخوابید و بیدار شوید. عادات بد خوابیدن، کمبود خواب یا خواب زیاد در واقع می تواند منجر به میگرن یا سردرد شود.
ورزش کنید
هیچ وقت ورزش کردن را فراموش نکنید. زیرا علاوه بر جلوگیری از میگرن می تواند خطر ابتلا به بیماری های دیگر را در شما کاهش دهد.
با توجه به نکات بالا که مهم ترین راه های جلوگیری از میگرن بودند، می توانیم این اطمینان را به شما بدهیم که داشتن یک سبک زندگی سالم مطمئنا یکی از موثرترین راه ها برای جلوگیری از میگرن است.
این نکته را فراموش نکنید که ایجاد درد های میگرنی در افراد مختلف بستگی به محرک های گوناگونی دارد، بنابراین با اجتناب از چیزهایی که میدانید ممکن است باعث میگرن یا سردرد شوند و ترکیب عادات سالم، میتوانید در واقع به کاهش میزان میگرن یا سردردی که تجربه میکنید کمک کنید.


راه های درمان خانگی میگرن
بسیاری از افراد به دنبال کارهای هایی که برای جلوگیری از میگرن انجام می دهند، ولی در آخر ممکن است دچار آن شوند. در این بخش برخی از روش های درمان میگرن را شرح می دهیم که در اثر دچار شدن به سردرد های میگرنی برای مدیریت سردرد می توانید از این روش ها استفاده کنید.:
- استراحت در یک اتاق تاریک، ساکت و خنک.
- استفاده از کمپرس سرد یا پارچه خیس روی پیشانی یا پشت گردن.
- پوست سر خود را ماساژ دهید.
- انجام یوگا
- انجام حرکات دایره ای روی شقیقه های خود
- انجام مدیتیشن
مهم ترین محرک های ایجاد میگرن
حملات میگرن می تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود. از این رو مهم ترین محرک های رایج ایجاد کننده میگرن عبارتند از:
استرس عاطفی
استرس عاطفی یکی از شایع ترین محرک های سردردهای میگرنی است. در طول رویدادهای استرس زا، مواد شیمیایی خاصی در مغز برای مبارزه با موقعیت آزاد می شود. انتشار این مواد شیمیایی می تواند باعث میگرن شود. سایر احساسات مانند اضطراب، نگرانی و هیجان می توانند تنش عضلانی را افزایش داده و رگ های خونی را گشاد کنند. که می تواند میگرن شما را شدیدتر کند.
حذف یک وعده غذایی یا به تعویق انداختن آن نیز ممکن است باعث ایجاد سردرد میگرنی شود.
حساسیت به مواد شیمیایی و نگهدارنده های خاص در غذاها. برخی از غذاها و نوشیدنیها مانند پنیر کهنه، نوشیدنیهای الکلی، شکلات و افزودنیهای غذایی مانند نیتراتها (موجود در پپرونی، هات داگ و گوشتهای ناهار) و غذاهای تخمیری یا ترشی ممکن است درد های میگرنی را به همراه داشته باشد.
کافئین
مصرف بیش از حد کافئین می تواند باعث ایجاد سردرد شدید در زمانی که سطح کافئین به طور ناگهانی کاهش می یابد، شود. استفاده روزانه از داروهای مسکن
اگر از داروهایی برای تسکین سردرد استفاده می کنید، در صورت عدم استفاده از آن ها می تواند محرکی برای ایجاد سردرد شدیدی در شما شود.
تغییرات هورمونی در زنان
تغییرات هورمونی در زنان مخصوصا در حوالی دوره قاعدگی، یکی از عوامل شایع ایجاد درد های میگرنی است. تغییرات هورمونی همچنین می تواند با قرص های ضد بارداری ایجاد شود.
- تغییر شرایط آب و هوایی مانند طوفان، تغییرات فشار هوا، بادهای شدید یا تغییر ارتفاع.
- فشار بیش از حد و خستگی زیاد
- رژیم گرفتن یا عدم نوشیدن آب کافی
- تغییر در الگوی خواب طبیعی
- سروصداهای زیاد
- قرار گرفتن در معرض دود، عطرهای تند یا بوهای دیگر.
- مصرف برخی داروها که باعث تورم رگ های خونی می شوند.