• خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
  • خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
  • خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
  • خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
مقالات
صفحه اصلی مقالات انواع دارو های مغز و اعصاب – قسمت ۱
۲۷ دی ۱۳۹۹ توسط تیم تحریریه سایت دکتر جباری 1 دیدگاه

انواع دارو های مغز و اعصاب – قسمت ۱

مقالات

انواع دارو های مغز و اعصاب

با توجه به گسترده بودن طیف بیماری های مغز و اعصاب، طبیعتا درمان های وسیعی برای انواع مختلف بیماری ها وجود دارد. از جمله دارو درمانی، جراحی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار درمانی، درمان های نوین طب فیزیکی مانند مگنت تراپی، شوک ویو و … . برای درمان یا کنترل این بیماری ها از دارو های مغز و اعصاب استفاده میشود.

معمولا مردم عادی اطلاعات زیادی در مورد دارو های مغز و اعصاب ندارند برای همین ما این مقاله را منتشر کردیم که در آن رایج ترین دارو های مغز و اعصاب را معرفی میکنیم.

دارو های مغز و اعصاب Botulinum:

این دارو از دارو های مغز و اعصاب است که به صورت پودر قابل تزریق است که در سرم سدیم کلراید قابل انحلال است.این دارو در اتصالات بین اعصاب و عضلات عمل میکند و مانع آزاد شدن استیل کولین  از پایانه های عصبی که به صورت نرمال استیل کولین ترشح میکنند.

همچنین سبب انقباض عضلات میشوند میشود بنابراین سبب شل شدن عضلات شده و مانع انقباضات غیر نرمال عضلات میشود. کاربر های این مورد از داروهای مغز و اعصاب شامل موارد زیر است:

  1. اسپاستیسیته مغزی در کودکان:(سفتی برخی عضلات که سبب اشکال در حرکت میشود)
  2. تورتیکولی اسپاسمی:(حرکات چرخشی گردن که منجر به وضعیت غیر طبیعی سر و شانه ها میشود)
  3. بلفارواسپاسم:غیر قابل کنترل بودن ماهیچه های پلک چشم که سبب بسته شدن چشم میشود.
  4. اسپاسم همی فاسیال صورت:انقباض یک طرفه عضلات صورت به صورت غیر قابل کنترل
  5. به عنوان ضد چروک دور چشم و گونه جهت زیبایی
دارو های مغز و اعصاب

دارو های مغز و اعصاب

داروی Cinnageron:

این مورد از دارو های مغز و اعصاب ضد تهوع و ضد سرگیجه می باشد و برای موارد زیر مصرف میشود:

  1. ضد تهوع و سرگیجه ناشی از سندرم منیر
  2. پیشگیری و درمان بیماری حرکت
  3. اختلالات عروقی مغز و عروق محیطی

دارو سبب مهار عضلات صاف عروق خونی با بلوک کانال های کلسیم میشود دارو سبب افزایش تغییر شکل گلبول قرمز و کاهش ویسکوزیته می شود همچنین دارو به علت مهار سیستم وستیبولار تحریک شده در بیماری حرکت کاربرد دارد.

داروی Cinnovex:

این نوع دارو های مغز و اعصاب برای درمان بیماری رایج ام اس یا همان مولتیپل اسکلروزیس به کار میروند. اینترفرون یک پروتئین است که در صورت بروز بیماریهای ویروسی در بدن آزاد میشوند.

اینترفرونها در مقابله با ویروسها تنظیم تکثیر سلولی و تنظیم سیستم ایمنی نقش مهمی دارند این دارو در کاهش پیشرفت ناتوانی فیزیکال در بیماران مبتلا به MS  و کاهش عود حملات نقش دارند.

داروی Donepezil:

این دارو های مغز و اعصاب با مکانیسم مهار کننده برگشت پذیر و اختصاصی استیل کولین استراز برای بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط مصرف می شوند.

داروی ممانتین یا Ebixa:

ممانتین  دارویی از رده دارو های مغز و اعصاب مربوط به بیماری آلزایمر است که بر پایه ادمنتین در سال ۱۹۶۸ میلادی توسط شرکت داروسازی الای لی‌لی اند کامپنی به عنوان درمانی موثر برای دیابت سنتز شد.

۱۲ سال بعد در سال ۱۹۸۰ میلادی ارزش دارویی آن در درمان بیماری آلزایمر کشف شد و سرانجام در سال ۲۰۰۳ میلادی توسط سازمان غذا و دارو آمریکا برای درمان این بیماری مورد تأیید قرار گرفت.

داروی سوماتریپتان یا imigran:

این مورد از دارو های مغز و اعصاب برای درمان میگرن استفاده میشود به طوری که با باریک کردن عروق در مغز منجر به بهبود سردردهای میگرنی و خوشه ای می شود.

دارو های مغز و اعصاب

دارو های مغز و اعصاب

داروی nimodipine:

نیمودیپین از انواع دارو های مغز و اعصاب، یک بلوک کانال کلسیم دی هیدروپیریدینی می باشد که خصوصیات کلی Nifedipine را دارد ولی به طور ویژه بر عروق مغزی موثر است و در اختلالات عروق مغزی مخصوصاً جهت جلوگیری و درمان نقایص ایسکمیک نورولوژیک متعاقب خونریزی ساب آراکنوئید آنوریسمال مورد استفاده قرار می گیرد.

نیمودیپین برای پیشگیری از وازواسپاسم عروق مغزی و ایسکمی ناشی از آن در خونریزی ساب آراکنوئید و برای سردرد میگرن تجویز می‌شود.نیمودیپین از طریق مسدود کردن کانال ورود کلسیم به داخل سلول‌ها عمل می‌کند.

به همین علت آن را یک داروی مسدود کننده کانال کلسیمی می‌نامند. این خاصیت مسدودکنندگی باعث می‌شود تا مقدار کلسیم در سلول‌های عضله صاف قلبی و رگ‌های خونی کاهش یابد که موجب گشادی عروق (رگ‌ها) می‌شود.

داروی oxcarbamazepine:

فعالیت این مورد از دارو های مغز و اعصاب مربوط به متابولیت مونو هیدروکسی است. این دارو سبب بلوک کانال های سدیمی حساس به ولتاژ می شود که نتیجه آن تثبیت غشاء های نرونی و کاهش ایمپالس های سیناپتیک میباشد.

موارد مصرف اکس کاربامازپین:

  • ۱. درمان کمکی یا مونو تراپی در درمان صرع نسبی در بزرگسالان
  • ۲. درمان کمکی صرع در کودکان ۶-۴ ساله

داروی pizotifen:

پیزوتیفن از جمله دارو های مغز و اعصاب است که برای جلوگیری از سردردهای شدیدی مانند میگرن، سردردهای خوشه‌ای و سردردهای عود کننده استفاده می‌شود. این‌ها سردردهایی هستند که در دوره‌های خاصی اتفاق می‌افتند و معمولاً ۱۲-۶ هفته طول می‌کشد.

بدن شما مواد شیمیایی تولید می‌کند که در برخی موارد ممکن است باعث ایجاد سردرد شود، این مواد شیمیایی “سروتونین“، “تریپتامین” و “هیستامین” هستند که پیزوتیفن کمک می‌کند تا اثر این مواد شیمیایی را از بین ببرد.

افراد بیمار باید هر روز داروی پیزوتیفن را مصرف کنند تا مانع شروع حملات میگرنی شود. این دارو ممکن است به طور کامل حمله میگرنی را متوقف نکند، اما تعداد و شدت حملات بیمار را کاهش می‌دهد. اگر چه داروی پیزوتیفن می‌تواند به کاهش تعداد حملات کمک کند، اما در کاهش حملات میگرنی که قبلاً آغاز شده، مؤثر نیست.

دارو های مغز و اعصاب

دارو های مغز و اعصاب

داروی Glatiramer:

دارو های مغز و اعصاب گلاتیرامر ترکیبی از ۴ آمینو اسید میباشد که بر روی سیستم ایمنی بدن اثر می گذارد.گلاتیرامر در درمان مولتیپل اسکلروزیس بکار می رود و برای کاهش تناوب عود بیماری ام اس استفاده می شود. گلاتیرامر ام اس را درمان نمی کند.مکانیسم دقیق آن شناخته نشده است.

ممکن است از طریق بهبود فرایندهای ایمنی دخیل در پاتوژنز بیماری مولتیپل اسکلروزیس اثر خود را اعمال کند. گلاتیرامر همچنین لنفوسیت های T مهارکننده را تحریک می کند. گلاتیرامر بصورت تصادفی و محکم به مولکول های MHC متصل شده و متعاقبا با آنتی ژنهای میلین برای تظاهر در سطح لنفوسیت های T رقابت می کند.

داروی Extavia:

این نوع از دارو های مغز و اعصاب از پروتئین انسانی ساخته شده است و مکانیسم اثر دقیق آن ناشناخته است احتمالا این دارو از طریق اثر روی گروهی از گیرنده ها  روی سلولهای انسانی و بیان تعدادی از محصولات ژنی اینترفرونی می شود که اعتقاد بر این است که این واسطه ها باعث عملکرد دارو می شود.

موارد مصرف:

  1. کاهش تعداد دفعات عود بالینی بیماری MS در بیماران سرپائی
  2. تاخیر انداختن فاز دوم در بیماران مبتلا به CIS
  3. این دارو باعث کاهش تعداد ضایعات دیده شده در MRI می شود  و همچنین  اندازه ضایعات دیده شده قبلی را نیز کاهش می دهد.

برای مطالعه ادامه مقاله وارد لینک زیر شوید

انواع دارو های مغز و اعصاب – قسمت ۲

انواع دارو های مغز و اعصاب دارو های مغز و اعصاب
18
دربارهتیم تحریریه سایت دکتر جباری
تومور مغزی چیست؟تومور مغزی چیست؟۲۷ دی ۱۳۹۹
آمار و تحقیقات جدید درباره تومور مغزی و نخاعی در بزرگسالان۲۷ دی ۱۳۹۹آمار و تحقیقات جدید درباره تومور مغزی و نخاعی در بزرگسالان

نوشته های مرتبط

مقالات
۲۴ مرداد ۱۴۰۱

همه‌چیز که باید درباره‌ی سرطان اعصاب بدانید.

ادامه مطلب
مقالات
۱۲ مرداد ۱۴۰۱

انواع اختلال عصبی ژنتیکی را بشناسید!

ادامه مطلب

(01) دیدگاه

  1. علی‌ رضا
    ۲۴ دی ۱۴۰۱

    سلام آقا ی دکتر من پنج سالم بود ماشین بهم زد ورفتم کما پنج روز تو کما بودم ضربه به سر م ازسمت چپ بود یک مدت بدنم از ناحیه سمت چب بی هس شد بعد اون که خوب شد عورض تصا دف الان که بیست سالمه روم تعصیر گذاشته سط هوشیاری پایین اومده فراموشی کم رس نداشتن تعادل گوشم ازسمت چپ سنگین شده ورفتم ستی اسکن تو سیتی اسکن چیزی نگفته بود ودارو های زیادی دکتر برا تجویز کرد ولی بی فایده بود باید چیکار کنم خیلی دارم رنج میبرم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پربازدید
  • سندرم پای بی قرار
  • نوار عصب و عضله
  • نشانه‌های فیبرومیالوژیا چیست؟
اطلاعات تماس

تهران,خيابان مطهرى،نرسيده به مدرس، خيابان فجر،كوچه مدائن،ساختمان پزشكان ماهان،طبقه ٢,واحد٣

شماره تماس:
021-88301147
021-88313488
021-88313568
09124548616
ساعات کاری
شنبه
17:00 - 9:00
یکشنبه
17:00 - 9:00
دوشنبه
17:00 - 9:00
سه شنبه
17:00 - 9:00
چهارشنبه
17:00 - 9:00
مطالب پر بازدید

منطور از قطع نخاع چیست؟

درمان خانگی دیسک کمر

آشنایی با دستگاه عصبی انسان

فوق تخصص مغز و اعصاب

طراحی و سئو وبسایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ رستار

OUR SITEMAP

طراحی و توسعه وب سایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ رستار