چگونه سردرد میگرنی را درمان کنیم؟
همانطور که در مقالات قبلی سایت دکتر جباری به توضیح میگرن، راه های جلوگیری از میگرن و .. پرداخیم، متوجه شدید که میگرن یک سر درد عصبی است که می تواند محرک های بسیار گوناگونی داشته باشد.
با توجه به این موارد در این مقاله از سری مقالات سایت دکتر جباری قصد داریم به توضیح درمان میگرن بپردازیم. از این رو اگر شما هم به میگرن دچار هستید خواندن این مقاله می تواند به شما در جهت کاهش درد های میگرن و یا مدیریت آن ها کمک بسیاری کند.بنابراین با ما همراه باشید.
میگرن چگونه درمان می شود؟
میگرن یکی از جمله بیماری هایی است که است که تا کنون هیچ درمانی برای آن یافت نشده است. از این رو نمی توان گفت چه درمانی برای میگرن کاربرد دارد. اما می توان دردهای میگرن را مدیریت کرد.
در ادامه قصد داریم برخی از روش هایی برای مدیریت درد های میگرنی به شما ارائه دهیم، با بکارگیری این روش های مدیریت، تا حدودی می توانید میزان درد خود را کاهش دهید.
آشنایی با بهترین فوق تخصص مغز و اعصاب
چه داروهایی برای درمان میگرن استفاده می شود؟
هدف درمان میگرن متوقف کردن علائم و جلوگیری از سردرد های بعدی است.
بسیاری از داروها برای درمان میگرن ساخته شده اند. داروهای مورد استفاده برای درمان میگرن به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- داروهای تسکین دهنده درد: این نوع داروها که به عنوان درمان حاد میگرن شناخته میشوند، در هنگام حملات میگرنی مصرف میشوند و برای متوقف کردن علائم به کار می روند.
- داروهای پیشگیرانه این نوع داروها به طور منظم و اغلب روزانه برای کاهش شدت یا دفعات میگرن مصرف می شوند.
انتخاب روش درمان میگرن برای هر فردی متفاوت است و به شدت سردرد نیز بسیار بستکی دارد. برای مثال آیا تهوع و استفراغ همراه با سردرد است یا نه، سردرد چقدر ناتوان کننده است و سایر شرایط پزشکی که مورد بررسی قرار می گیرد.
برخی از داروهای بدون نسخه می تواند به افراد مبتلا به میگرن کمک بسیاری کندف این دارو ها عبارتند از:
- ایبوپروفن
- آسپرین
- استامینوفن
- ناپروکسن
- کافئین
هنگام مصرف داروهای مسکن بدون نسخه احتیاط کنید. گاهی اوقات استفاده بیش از حد از آنها می تواند باعث سردردهای شدید و یا وابسته شدن درد شما به آن ها شود و در گاهی اوقات ممکن است که اثر این دارو ها در شما کاهش یابد.
داروهای تجویزی برای سردردهای میگرنی عبارتند از:
- دسته داروهای تریپتان
- مسدود کننده های کانال کلسیم
- مسدودکننده های بتا
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای ضد تشنج
چه کنیم تا میگرن درمان شود؟
همانطور که در قسمت های قبلی گفتیم، عوامل مختلفی در ایجاد میگرن تاثیر گذار هستند. یکی از مهمترین مواردی که می تواند ابتلا به میگرن را در شما افزایش دهد، استرس و اضطراب شدید است. از این رو اگر شما در شرایطی پر تنش قرار دارید، اولین کاری که باید در جهت درمان میگرن انجام دهید، حفظ آرامش و کاهش استرس و اضطراب است.
راه دیگری که برای درمان میگرن و یا کاهش درد میگرن پیشنهاد می شود، تزریق ژل بوتاکس است.
میگرن چگونه تشخیص داده می شود؟
اگر میگرن دارید یا سابقه خانوادگی میگرن دارید، حتما به یک فوق تخصص مغز و اعصاب جهت درمان سردرد خود مراجعه کنید. از این رو ممکن است میگرن بر اساس سابقه پزشکی، علائم و معاینه فیزیکی و عصبی شما توسط متخصص تشخیص داده شود.
ولی اگر وضعیت شما غیرعادی و یا ناگهانی باشد، آزمایشهایی برای رد سایر دلایل درد شما ممکن است گرفته شود. به این نکته حتما توجه کنید که این آزمایشان جهت تشخیص میگرن ننیست و تنها برای رد سایر بیماری های مغزی انجام می شود. که شامل موارد زیر می باشد:
تصویربرداری مغناطیسی (MRI)
در آزمایش MRI با استفاده از اسکن یک میدان مغناطیسی و امواج رادیویی قدرتمند برای تولید تصاویر دقیق از مغز و رگهای خونی استفاده می کنند.آزمایش MRI به پزشکان در تشخیص تومورها، سکتههای مغزی، خونریزی در مغز، عفونتها و سایر بیماریهای مغز و سیستم عصبی (عصبی) کمک میکند.
توموگرافی کامپیوتری یا (CT) اسکن
در آزمایش CT اسکن با استفاده از یک سری از اشعه X برای ایجاد تصاویر مقطعی از مغز استفاده می کنند. این آزمایش به متخصص های مغز و اعصاب کمک می کند تا تومورها، عفونت ها، آسیب مغزی، خونریزی در مغز و سایر مشکلات پزشکی احتمالی که ممکن است باعث سردرد شوند را تشخیص دهند.


چه کسانی به میگرن مبتلا می شوند؟
پاسخ به این سوال بسیار دشوار است زیرا پیش بینی اینکه چه کسی ممکن است به میگرن دچار شود، بسیار سخت است. از این رو برخی عواملی وجود دارد که ممکن است ابتلا بعضی از افراد را به میگرن افزایش دهد. این عوامل خطر عبارتند از:
ژنتیک
بیش از ۸۰ درصد از افرادی که به سردردهای میگرنی مبتلا می شوند، یکی از بستگان درجه یک آن ها مبتلا به این بیماری است.
جنسیت
سردردهای میگرنی در زنان بیشتر از مردان شایع است، به ویژه زنان بین ۱۵ تا ۵۵ سال. یکی از مهم ترین دلیل آن هم تغییرات هورمون ها در زنان است.
سطح استرس
اگر استرس بالایی دارید، احتمال دچار شدن به میگرن در شما افزایش می یابد. استرس می تواند باعث میگرن شود.
سیگار کشیدن
یکی دیگر از مواردی که می تواند باعث ایجاد میگرن در شما شود، سیگار کشیدن است. از این رو برای جلوگیری از میگرن باید سیگار را ترک کنید.
علائم میگرن چیست؟
مهم ترین و اولین علائم میگرن سردرد است. گاهی اوقات درد به صورت ضربان دار توصیف می شود. این سردرد می تواند ابتدا به عنوان یک درد مبهم شروع شود که در ادامه به درد ضربانی خفیف، متوسط یا شدید تبدیل می شود.
برخی افراد این درد را در اطراف چشم یا شقیقه و گاهی در صورت، سینوس ها، فک یا گردن خود احساس درد می کنند.
سایر علائم سردرد میگرنی عبارتند از:
- حساسیت به نور، صدا و بو.
- حالت تهوع و استفراغ، ناراحتی معده و درد شکم.
- از دست دادن اشتها
- احساس گرما بسیار (تعریق) یا سرما (لرز).
- رنگ پریدگی
- احساس خستگی شدید
- سرگیجه و تاری دید
- اسهال (نادر)
- تب (نادر)