• خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
  • خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
  • خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
  • خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
مقالات
صفحه اصلی مقالات کمردردتان از کدام نوع است؟
۸ خرداد ۱۴۰۰ توسط تیم تحریریه سایت دکتر جباری 0 دیدگاه

کمردردتان از کدام نوع است؟

مقالات

کمردردتان از کدام نوع است؟ کمر درد غیر اختصاصی و مکانیکال یا جدی؟

کمردرد غیر اختصاصی نوعی کمردرد است که نه شما و نه حتی پزشکتان نمی توانید به طور قطعی و دقیق به ریشه آن پی ببرید. به عبارت دیگر ، این اختلال به بیماری خاص و قابل تشخیص مربوط نمی شود. گاهی اوقات به عنوان مثال در کشیدگی عضله کمر به دلیل آسیب دیدگی ورزشی یا ضربه خوردن دلیل عارضه مشخص است.

کمر درد غیر اختصاصی به طور معمول ماهیتی مکانیکی دارد ، به این معنی که هنگام حرکت ستون فقرات بروز می کند و احساس میشود. عدم تعادل عضلات و ساییدگی و پارگی مفاصل با گذشت زمان ممکن است به درد مکانیکی منجر شود .

از آنجا که علت درد غیر اختصاصی کمر مشخص نیست ، درمان معمولاً شامل مجموعه ای از اقدامات شامل مراقبت محافظه کارانه است. همچینین ورزش نیز ممکن است بیشتر اوقات به عنوان بخشی از فیزیوتراپی توصیه شود.

معمولاً در موارد کمردرد غیر اختصاصی از جراحی و سایر روشهای تهاجمی استفاده نمی شود.

در انتهای دیگر طیف شرایط خاص پزشکی مربوط به ستون فقرات ، کمردرد هایی است که مربوط به یک بیماری با روند خاص است که در بدن شما ادامه می یابد.

به عنوان مثال ، کمردرد ناشی از تحریک ریشه عصب نخاعی ، خواه این تحریک مربوط به آرتروز باشد یا به دلیل دیسک فتق و یا علت های دیگر

لازم به ذکر است که ریشه های تحریک شده عصب نخاعی می توانند باعث کمردرد شوند ، اما اصلی ترین چیزی که احتمالاً با آن درگیر خواهید شد بیماری رادیکولوپاتی است. علائم رادیکولوپاتی به صورت درد ، احساس برق گرفتگی و بی‌حسی و ضعف است که به سمت پایین و یکی از پاهای شما کشیده میشود.

اگرچه دیسک فتق شایعترین علت رادیکولوپاتی است ، اما تنها علت آن نیست. دلایل دیگری نیز شامل تنگی ستون فقرات ، ضخیم شدن رباط های ستون فقرات یا کیست هایی که به بافت عصبی ظریف تشکیل دهنده ریشه فشار وارد می کنند وجود دارد.

به ندرت ، بعضی شرایط بهداشتی سیستمیک مانند عفونت یا وجود تومور باعث ایجاد کمر درد میشوند که آنها نیز جز دسته بندی مکانیکی یا غیر اختصاصی طبقه بندی نمیشوند. برای درمان این موارد ، لازم است مراحل تسکین درد و بهبود عملکرد جسمی به کمک پزشک و یا فیزیوتراپیست ( بسته به علت دقیق آن ) طی شود.

مقایسه کمر درد غیر اختصاصی و کمر دردهای جدی

کمر درد از رگ گردن به شما نزدیک تر است! این جمله به این معناست که تقریباً برای هر کسی ممکن است اتفاق بیفتد ، از جمله شما.

مطالعه منتشر شده در The Lancet گزارش می دهد که تا ۸۴ درصد از همه افراد در دوره ای از زندگی خود دچار کمردرد می شوند. محققان می گویند ، تقریباً ۲۵ درصد از افراد با کمر درد مزمن زندگی می کنند و ۱۱ درصد نیز به دلیل آن از کار افتاده میشوند.

با توجه به این ، مهم است که به طور کلی درک مناسبی از این شرایط داشته باشیم. به این ترتیب ، اگر شما یا یکی از عزیزانتان تحت تأثیر علائم بیماری های مربوط به ستون فقرات قرار بگیرید ، به شما این امکان داده میشود که اقدامات مناسب را به موقع انجام دهید.

به طور کلی ، اولین چیزی که باید در مورد کمر درد بدانید این است که به صورت خود به خودی و یا با استراحت می تواند کمی تسکین یابد ؛ چراکه بیشتر موارد کمردرد واقعا جدی نیستند.

لورن فیشمن ، MD ، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی که در نیویورک ، کمر درد “جدی” را ( درمقابل کمر درد غیر جدی) به عنوان دردی تشخیص می دهد که میزان تحرک شما را تهدید می کند ، باعث از دست دادن کنترل روده یا مثانه می شود و یا آنقدر دردناک است که نمیتوان با راحتی آنرا کنترل کرد.

فیشمن ، که یوگا را به عنوان جزئی از فرآیند درمانی به مراجعین خود آموزش می دهد ، داده های مطالعه Lancet را تائید میکند و بیان میکند که تقریباً ۹۰ درصد از کمر درد ها ریشه عضلانی اسکلتی دارد.

کمردرد از نوع غیر خاص یا مکانیکی به طور کلی ماهیت اسکلتی- عضلانی دارد.

فیشمن با ذکر اینکه این درد چقد رمیتواند مخرب باشد اضافه میکند که کمردرد ناشی از سیستم اسکلتی عضلانی اثرات شدیدی را که در بالا ذکر شد تحمیل نمی کند.

فیشمن همچنین با بیان اینکه یک متخصص تشخیص باید بفهمد آیا درد از بافت نرم و استخوان ناشی می شود یا از اعصاب ، تفاوت بین انواع کمردرد غیر اختصاصی و جدی را روشنتر می کند. وی می گوید: “درد عصب معمولاً جدی تر است.” اما اغلب پزشکان متاسفانه نمیتواننو این تمایز را قائل شوند و یا حداقل قبل از انجام یک عمل تهاجمی آنرا تشخیص دهند.

فیشمن پیشنهاد می دهد: “پرونده آقای جونز را در نظر بگیرید.” “این بیمار قبل از دیدن من به ۲۱ پزشک مراجعه کرده و سه بار تحت عمل جراحی کمر قرار گرفته است.”

فیشمن می گوید ، پس از گذشت شش سال و نیم از این ماجراجویی ها ، آقای جونز گزارش کرد که هیچ تغییری نسبت به زمان شروع این ماجرا ها نداشته است.

فیشمن یک آزمایش ساده انجام داد که سرعت رفلکس تاندون آشیل آقای جونز را در هنگام کشش در برابر عصب سیاتیک موجود در آن ناحیه اندازه گیری می کند. تاندون آشیل نواری محکم از بافت فیبری است که عضله ساق پا را به پاشنه پا متصل می کند و بزرگترین تاندون بدن است.

این آزمایش یک تاخیر چشمگیر در سرعت رفلکس را نشان داد ، که به فیشمن این اجازه را میداد که مقصر را سفت و سخت بودن عضله ساق پا قلمداد کند.

درمان آقای جونز شامل تزریق بوتاکس به عضله ساق پا به همراه توصیه هایی برای یک هفته استراحت و انتظار برای مشاهده نتیجه درمان بود . فیشمن خاطرنشان کرد: “تقریباً تا روز موعود ، آقای جونز بهبود چشمگیری یافت.”

خبر خوب دیگر در مورد کمردرد این است که بسیار تمایل دارد خود به خود برطرف شود که به آن خود محدودکننده یا سلف لیمیت میگویند.

اما خبر بد اینکه ، کمردردی که به خودی خود برطرف می شود ، احتمالاً بازگشت خواهد داشت و عود میکند. مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ در ژورنال Spine منتشر شد ، نشان داد که اولین تجربه کمردرد مهمترین نشانه و علامت خطر برای ابتلا به کمردرد در آینده است.

به عبارت دیگر ، هنگامی که کمردرد را تجربه کردید ، احتمالاً دوباره به آن مبتلا خواهید شد.

نشانه های کمردرد مکانیکال

حتی اگر کمردرد شما تمامی نشانه های مبنی بر خوش خیم بودن و جدی نبودن این مسئله را دارا باشد ، بازهم احتمالا پزشک شما تمامی گزینه های نادر مبنی بر اینکه این درد ناشی از وجود یک بیماری است را بررسی می کند. در این حالت ، وی ممکن است به دنبال اصطلاحا تابلو های خطر و پرچم های قرمز باشد ، بدین معنی که به دنبال نشانه هایی از وجود یک بیماری بسیار جدی در علائم شما است.

یکی از نمونه های پرچم های قرمز که به پزشک هشدار می دهد و ممکن است وجود یک آزمایش کامل تشخیصی مناسب را لازم بداند ، سن شما در هنگام شروع درد کمر است . یا مثلا از دیگر موارد ممکن میتوان به موارد زیر اشاره گرد :

آیا قبل از شروع درد ضربه جدی دیده اید؟ ، آیا اخیراً بدون رژیم لاغر شده اید و یا در حال دستیابی به تجربه ای مشابه هستید؟ و یا آیا اخیراً اختلالات عصبی یا نقص در عصب را تجربه کرده اید؟

نکات تشخیصی کمر درد غیر اختصاصی

همانطور که در بالا ذکر شد ، گاهی اوقات کمر درد های جدی ریشه در فرآیندهای یک بیماری خاص دارند که در ستون فقرات ادامه می یابد ، این در حالی است که اغلب اوقات ، علت آن بیشتر سیستمیک است.

دلایل جدی کمردرد مربوط به ستون فقرات شامل موارد زیر است:

 شکستگی کمر

 یعنی شکستگی استخوان نخاع در کمرتان. شکستگی ستون فقرات ممکن است به دلیل پوکی استخوان باشد ، اما این تنها دلیل ممکن نیست. ضربه ، زمین خوردن و یا آسیب ناشی از سانحه نیز ممکن است منجر به این عارضه شود. دقت کنید شکستگی ستون فقرات فقط به مهره های کمر محدود نمی شود و می توانند در گردن و سایر قسمت های ستون فقرات ایجاد شوند.

تغییر شکل ساختاری کمر

 مانند کیفوز ، لوردوز و یا اسکولیوز ، ممکن است باعث کمردرد شود. جدی بودن این شرایط و کمردردی که ممکن است ایجاد کنند به عوامل مختلفی از جمله سن شما ، میزان انحراف از ترازبندی ایده آل و موارد دیگر بستگی دارد.

رادیکولوپاتی یا سندرم رادیکولار

این اصطلاحات به مجموعه علائمی گفته می شود که هنگام فشرده شدن یا تحریک ریشه عصب نخاعی توسط ساختار های مجاور رخ می دهد. رادیکولوپاتی ممکن است توسط دیسک فتق ، تنگی ستون فقرات یا بیماری های دیگری که ستون فقرات را تحت تأثیر قرار می دهد ، ایجاد شود.

تنگی ستون فقرات

 اغلب ، نه همیشه ، به پیری مربوط می شود و ممکن است باعث کمردرد ، رادیکولوپاتی و یا گرفتگی عضلات شود. گرفتگی در پاها هنگام ایستادن ، که نوروژنیک کلودیکیشن نامیده می شود ، از علائم رایج تنگی کانال نخاع است.

ورم مفاصل

 نوعی آرتروز است که قسمت پشت ستون فقرات را درگیر می کند. در این شرایط ، تحلیل رفتن طولانی مدت مفصل منجر به فرسایش غضروف می شود. غضروف ماده ای عایق و جاذب ضربه است که به شما کمک می کند تا حرکات ستون فقرات با درد همراه نباشد . با کاهش غضروف ها ، تماس میان استخوان ها بیشتر میشود و ممکن است درنتیجه آن مفاصل ملتهب شوند و همین امر موجب ایجاد درد میشود.

آرتروز التهابی

آرتروز یک بیماری مزمن و ناتوان کننده که مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد و ممکن است باعث کمردرد شود. در ستون فقرات ، ممکن است انواع مختلفی داشته باشد ، از جمله اسپوندیلیت آنکیلوزان. اسپوندیلیت را اسپوندیلوآرتریت یا اسپوندیلو آرتروپاتی نیز می نامند.

سندرم Cauda equine

 یک بیماری پزشکی بسیار جدی است که دسته اعصاب واقع در پایه ستون فقرات را تحت تأثیر قرار می دهد. برخی از رایج ترین علائم شامل از دست دادن عملکرد روده یا مثانه ، درد پا و یا ضعف یا بی حسی است که به مرور رو به وخامت میگذارد و احساس در قسمت پایین و نشیمنگاه کاهش می یابد. اگر این علائم را دارید بلافاصله به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. در غیر این صورت ، ممکن است دچار آسیب های عصبی دائمی و جبران ناپذیز شوید . سندرم Cauda equina ممکن است در اثر پارگی شدید دیسک ، تنگی ستون فقرات ، نقص مادرزادی ، آسیب یا ضربه یا تومور یا کیست باشد که بر روی اعصاب آن ناحیه فشار وارد میکند. عفونت ، التهاب و شکستگی از دلایل دیگر این سندرم است.

آیا انجام عمل جراحی ضروری است؟

در هر صورت برای رفع علائم و تعیین روند درمان در آینده مهم است که با ارائه دهنده خدمات پزشکی و متخصص و فیزیوتراپیست خود همراه باشید ، اما خوشبختانه همیشه به عمل جراحی نیاز نیست.

دکتر فیشمن داستان دیگری از یکی از بیماران اخیر خود را به اشتراک می گذارد ، زنی با “کمردرد آزار دهنده”. که مجموعه شکایات وی حاکی از آن بود که کمر درد او از نوع مکانیکی یا غیر خاص باشد.

اما فیشمن می گوید ، یک قسمت از معمای تشخیص بیمار که با ارزیابی های او از کمر درد مکانیکی متناسب نبوده این است که انگشت شست پای چپ بیمار بی حس شده است.

دکتر فیشمن دستور MRI داد.

چند ساعت بعد ، پاسخ آزمایش MRI رسید و نتایج فتق دیسک بزرگی را نشان میداد که ریشه عصب نخاعی را تحت فشار قرار داده بود . در همان زمان ، بیمار از آمبولانس با پزشک تماس گرفت و از درد غیر قابل تحمل شکایت کرد. فیشمن می گوید دوره درمانی او در بخش اورژانش عمدتاً شامل نسخه ای از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ضعیف بود و کمک زیادی به تسکین این درد کرد.

هنگامی که با شرایط مشابهی روبرو می شوند ، بسیاری از افراد جراحی دیسککتومی را انتخاب می کنند ، با این حال مطالعات نشان می دهد که اکثریت قریب به اتفاق بیماران مبتلا به فتق دیسک کمر طی چند هفته اول بهبود می یابد. در حقیقت ، تقریباً ۹۰ درصد از افراد مبتلا به فتق دیسک در ستون فقرات کمر ، تنها با گذراندن زمان بهبود می یابند.

پس از مرخص شدن از اتاق اورژانس ، بیمار بلافاصله به مطب دکتر فیشمن بازگشت و در آنجا چند روش خاص یوگا درمانی را اعمال کرد. به گفته فیشمن ، در حالی که او هنوز در مطب و تحت ویزیت بود ، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از درد او برطرف شد.

فیشمن گزارش داد ، در عرض یک هفته درد تقریباً به طور کامل از بین رفت.

مشکلات اساسی جدی کمر درد

کمر درد به عنوان یک مشکل جدی و زمینه ای گاهی اوقات فقط یکی از چندین علائم همراه با یک بیماری است. به عنوان مثال ، علائم سنگ کلیه شامل : درد یا سوزش هنگام ادرار ، نیاز فوری به ادرار ، خون در ادرار ، ادرار کدر یا بدبو و… و البته درد شدید در سمت راست ناحیه پشتی شما است.

سایر بیماری های سیستمیک که به عنوان یکی از علائم ممکن است کمردرد داشته باشند عبارتند از:

  •  عفونتی که هر یک از ساختارهای ستون فقرات را تحت تأثیر قرار دهد. به عفونت مهره ای ، استئومیلیت گفته می شود. عفونت دیسک را دیسکیت می نامند. ساکروایلیتیس نامی است که به مفصل عفونی و ملتهب ساکروایلیاک یا SI داده شده است . این اصطلاح در موارد آرتروز التهابی مفصل SI نیز به کار می رود.
  • اگرچه نادر است ، اما ممکن است تومور باعث کمر درد جدی شود. که معمولاً نتیجه سرطان هایی هستند که از سایر نقاط بدن به ستون فقرات متاستاز داده اند.
  • همانطور که در قسمت بالا ذکر شد ، سنگ کلیه نیز ممکن است همراه با تعدادی از علائم دیگر باعث کمردرد در سمت راست شود.
  • آنوریسم آئورت شکمی وقتی رخ میدهد که آئورت ، بزرگترین شریان بدن ، بیش از اندازه بزرگ میشود . در این حالت ، کمر درد ممکن است نشانه بزرگ شدن و آنوریسم باشد. در این حالت ، مهم است که هر چه زودتر برای ارزیابی ، و احتمالاً جلوگیری از پارگی آئورت ، به پزشک مراجعه کنید.
  • همراه با علل سیستمیک و ناحیه ای درد جدی کمر ، شرایط خاصی ممکن است شما را مستعد کمر درد های جدی کند. این عوامل شامل:
  • پوکی استخوان ، بیماری که همانطور که از اسم آن پیداست در آن استخوان ها به مرور ضعیف می شوند و ممکن است به شکستگی ستون فقرات و یا سایر عارضه هایی که سلامتی شما را درگیر میکند منجر شود . کاهش تراکم استخوان ها پیش درآمد استئوپورز یا پوکی استخوان است.
  • در زنان ، با تجمع بافت رحم در خارج از رحم ، ممکن است یک بیماری به نام آندومتریوزیس ایجاد شود که یکی از علائم آن کمر درد است.
  • فیبرومیالژیا ، یک بیماری مزمن و دردناک است که با خستگی و درد عضلانی در سراسر بدن خود را نشان میدهد  و یکی دیگر از دلایل احتمالی کمر درد جدی است.

وقتی صحبت از علل جدی کمر درد که از ستون فقرات نشئت نمیگیرد می شود ، مهم است که مراجعه به پزشک را به تعویق نیندازید و مطمئن شوید که قبل از تصمیم گیری در مورد اینکه چه کاری انجام دهید ، به طور کامل همه گزینه های درمانی خود را بررسی می کنید و با پزشک خود در این بازه مشورت میکنید.

20
دربارهتیم تحریریه سایت دکتر جباری
راه های پیشگیری از دیسک کمرراه های پیشگیری از دیسک کمر۸ خرداد ۱۴۰۰
روش های درمان دیسک کمر۸ خرداد ۱۴۰۰روش های درمان دیسک کمر

نوشته های مرتبط

مقالات
۱۳ آذر ۱۴۰۱

آیا داروی لاکوزامید در بهبود تشنج موثر است؟

ادامه مطلب
مقالات
۲۳ آذر ۱۴۰۰

دلایل وزوز گوش چیست؟!

ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پربازدید
  • سندرم پای بی قرار
  • نوار عصب و عضله
  • نشانه‌های فیبرومیالوژیا چیست؟
اطلاعات تماس

تهران,خيابان مطهرى،نرسيده به مدرس، خيابان فجر،كوچه مدائن،ساختمان پزشكان ماهان،طبقه ٢,واحد٣

شماره تماس:
021-88301147
021-88313488
021-88313568
09124548616
ساعات کاری
شنبه
17:00 - 9:00
یکشنبه
17:00 - 9:00
دوشنبه
17:00 - 9:00
سه شنبه
17:00 - 9:00
چهارشنبه
17:00 - 9:00
مطالب پر بازدید

منطور از قطع نخاع چیست؟

درمان خانگی دیسک کمر

آشنایی با دستگاه عصبی انسان

فوق تخصص مغز و اعصاب

طراحی و سئو وبسایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ رستار

OUR SITEMAP

طراحی و توسعه وب سایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ رستار