• خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
  • خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
  • خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
  • خانه
  • مقالات
  • گالری
  • تماس با ما
  • درباره دکتر جباری
مقالات
صفحه اصلی مقالات ۳ تاثیر مفید ورزش بر سیستم عصبی
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ توسط تیم تحریریه سایت دکتر جباری 1 دیدگاه

۳ تاثیر مفید ورزش بر سیستم عصبی

مقالات

بر کسی پوشیده نیست که ورزش برای بدن انسان لازم و مفید است. از دیگر فواید ورزش برای بدن انسان می توان به تاثیر آن بر سیستم عصبی انسان اشاره کرد. بررسی ها نشان داده است که کمبود فعالیت فیزیکی ورزش باعث کاهش سلول های بنیادی عصبی تا ۷۰ درصد می‌شود. در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی ۳ تاثیر مفید ورزش بر سیستم عصبی بپردازیم. اما قبل از آن باید کمی با سیستم عصبی انسان و وظایف آن آشنا شویم. در ادامه با ما همراه باشید.

دستگاه عصبی

سیستم عصبی یا دستگاه عصبی در بدن جانوران به هماهنگی فعالیت های ماهیچه ها می پردازد و بر اعضای گوناگون بدن نظارت می کند و باعث ایجاد و توقف ورودی های مربوط به حواس مختلف می شود. وظیفه کنترل اعمال بدن بر عهده دو سامانه عصبی و غده‌ای درونی می باشد، که از این میان، سامانه عصبی، از یاخته های عصبی و یاخته های کمکی تشکیل شده است.

به این ترتیب دستگاه عصبی، با ساختار و کار ویژه ای که دارد، در جهت ایجاد هماهنگی بین اعمال سلول‌ ها و اندام های مختلف بدن تمایز و تکامل یافته است. خواص ویژه آن عبارت اند از تاثیر پذیری نسبت به محرک های خارجی، ایجاد یک جریان عصبی که نمایانگر تاثیر محرک است، هدایت جریان عصبی از یک نقطه دستگاه به نقطه دیگر و سرانجام انتقال آن از یک واحد عصبی به یک واحد دیگر.

دستگاه عصبی

عملکرد اصلی سیستم عصبی انسان

عملکرد اصلی و وظایف سیستم عصبی در ۳ گزینه خلاصه می شود:

  1.  دریافت پیامهای حواس
  2.  ترکیب داده‌ها
  3. اعمال حرکات

۱. دریافت پیامهای حواس

این مورد از وظایف سیستم عصبی عبارت است از جمع آوری اطلاعات از گیرنده های حسی که وضعیت داخل و خارج بدن را درک می‌کنند. سپس این اطلاعات به وسیله ی عصب ها و نورون های آوران و به منظور پردازش بیشتر به دستگاه عصبی مرکزی (CNS) مخابره می‌شوند.

۲. ترکیب داده ها و هماهنگی

عمل هماهنگی از جمله وظایف سیستم عصبی، نتیجه ی عبور مقادیر زیادی از اطلاعات حسی از درون دستگاه عصبی مرکزی در هر زمان می باشد. این اطلاعات بررسی شده، با یکدیگر مقایسه می شوند و سپس برای تصمیم گیری مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین ممکن است این اطلاعات در حافظه ذخیره شده و یا به دست فراموشی سپرده شوند.

این مورد از وظایف سیستم عصبی در بخش ماده ی خاکستری مغز و نخاع صورت گرفته و توسط نورون های رابط انجام می شود. تعداد زیادی از نورون های رابط همراه با هم کار کرده و شبکه های پیچیده ای را ایجاد می‌کنند که این قدرت پردازشی را ایجاد می کند.

۳. اعمال حرکات

زمانی که شبکه ی نورون های رابط در دستگاه عصبی مرکزی اطلاعات حسی را پردازش کرده و در مورد پاسخ مناسب تصمیم گرفتند، نورون‌های وابران را تحریک می کنند. نورون‌های وابران (که با نام نورون‌های حرکتی نیز شناخته می‌شوند)، سیگنال‌های عصبی را از ماده‌ی خاکستری دستگاه عصبی مرکزی و از طریق اعصاب دستگاه عصبی محیطی، به سلول‌های هدف منتقل می‌کنند. سلول‌های هدف ممکن است عضله‌ی صاف، قلبی، اسکلتی و یا بافت یک غده باشند. سپس سلول‌های هدف یک هورمون را ترشح کرده و یا بخشی از بدن را حرکت می‌دهند.

 این فعالیت‌های عصبی به طور کلی در دو جهت انجام می‌گیرند:

  1. تنظیم فعالیت‌های درونی بدن و تنظیم موقعیت جانور نسبت به محیط اطراف.
  2. البته در اغلب موارد، هر دو نوع تنظیم عصبی داخلی و خارجی با هم کار می‌کنند.

تاثیر مفید ورزش بر سیستم عصبی

در ادامه ۳ عدد از مهم ترین تاثیرات ورزش بر سیستم عصبی را معرفی و بررسی می کنیم.

تاثیر ورزش بر سیستم عصبی

۱. افزایش هماهنگی در سیستم عصبی:

شنیده اید که میگویند هر چه قدر از ذهن کار کشیده شود، قوی تر و با هوش تر میشود؟ تاثیر ورزش بر سیستم عصبی نیز همین گونه است به طوری که هر چه قدر بیشتر ورزش می کنید، اعضای سیستم عصبی شما فعال تر و هماهنگ تر می شوند زیرا مداوم در حال کار و قوی تر شدن هستند.

 ورزش کردن به کار موثر دستگاه عصبی نیاز دارد که در واقع ارسال کننده پیام های لازم به عضلات است. در نتیجه ورزش می تواند موجب بهبود کار سیستم عصبی و هماهنگی لازم بین اعصاب و عضلات شود.

۲. کاهش ناراحتی و افسردگی

ورزش با شور و نشاطی که برای ذهن ورزشکار به وجود می آورد، می تواند از فشارهای روانی و ناراحتی های روحی وی بکاهد. خیلی از روانشناسان برای مقابله با افسردگی بیماران خود او را به ورزش تشویق می کنند تا با فعالیت بهتر سلول های مغز و سیستم عصبی، به مرور زمان از میزان ناراحتی بیمار کاسته شود.

۳. درمان بی خوابی

ورزش یکی از مطمئن ترین و موثرترین راه های درمان بی خوابی است. خیلی از جوامع امروزی به بی خوابی و یا دیر خوابی مبتلا هستند که معایب بسیار زیادی برای افراد به ارمغان می آورد. منشا خیلی از بیماری ها از بی خوابی بوده و مسئله ای مهم است که نمی توان خیلی راحت آن را درمان کرد. ورزش یکی از موثرترین راه ها برای تقویت سیستم عصبی و در نتیجه درمان بی خوابی میباشد.

همچنین کسانی که ورزش می کنند از خوابی عمیق تر بهره مند شده و قاعدتا نیروی کافی کسب می نمایند تا فعالیت های روزانه خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهند. ورزش از این طریق حتی می تواند باعث کاهش افسردگی و کسلی می شود.

تاثیر ورزش پاها بر سیستم عصبی

جالب است بدانید مطالعات جدید نشان داده است که ورزش پاها بر سلامت مغز و سیستم عصبی تاثیر مثبت می‌گذارد. سلامت سیستم عصبی به سیگنال‌هایی وابسته است که از عضلات بزرگ بدن مانند عضلات پاها به مغز فرستاده می شوند. این مورد را می توانید چهارمین مورد از مهم ترین تاثیرات مثبت ورزش بر سیستم عصبی بدانید.

تاثیر ورزش پاها بر سیستم عصبی

 به نقل از سایت MNT، بررسی‌های جدید نشان داده است افرادی که ورزش نمی کنند نه تنها عضلات پاهای خود را از دست می دهند،‌ بلکه این شرایط بر سلامت سیستم عصبی آنها نیز تاثیر می‌گذارد و به تدریج سیستم عصبی آنها تحلیل می رود.

  استفاده از پاها به خصوص در ورزش‌های قدرتی باعث می‌شود که سیگنال‌هایی به مغز فرستاده شود و در نتیجه‌ سلول‌های عصبی تولید شوند. از این طریق نیز ورزش در سلامت سیستم عصبی تاثیرگذار است.

12
دربارهتیم تحریریه سایت دکتر جباری
منظور از قطع نخاع چیست؟منظور از قطع نخاع چیست؟۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
هرآنچه که درباره آرتروز گردن باید بدانید۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰هرآنچه که درباره آرتروز گردن باید بدانید

نوشته های مرتبط

مقالات
۲۷ دی ۱۴۰۰

دلایل خطرناک تیر کشیدن سر را بشناسید

ادامه مطلب
مقالات
۱۱ بهمن ۱۳۹۹

صفر تا صد جراحی دیسک کمر

ادامه مطلب

(01) دیدگاه

  1. بهروز
    ۶ دی ۱۴۰۱

    با درود . منظور از ورزش ، کدام رشته ورزشی میباشد ؟ ایروبیک . شنا . دوچرخه سواری . ژیمناستیک . یوگا . هوازی . منظورتان کدام است ؟ ممنون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پربازدید
  • سندرم پای بی قرار
  • نوار عصب و عضله
  • نشانه‌های فیبرومیالوژیا چیست؟
اطلاعات تماس

تهران,خيابان مطهرى،نرسيده به مدرس، خيابان فجر،كوچه مدائن،ساختمان پزشكان ماهان،طبقه ٢,واحد٣

شماره تماس:
021-88301147
021-88313488
021-88313568
09124548616
ساعات کاری
شنبه
17:00 - 9:00
یکشنبه
17:00 - 9:00
دوشنبه
17:00 - 9:00
سه شنبه
17:00 - 9:00
چهارشنبه
17:00 - 9:00
مطالب پر بازدید

منطور از قطع نخاع چیست؟

درمان خانگی دیسک کمر

آشنایی با دستگاه عصبی انسان

فوق تخصص مغز و اعصاب

طراحی و سئو وبسایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ رستار

OUR SITEMAP

طراحی و توسعه وب سایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ رستار